foto van mijzelf

Anne-Margreet Dikkenberg

Mijn naam is Anne-Margreet Dikkenberg en ik ben een gediplomeerde HBO leefstijlcoach en lid van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland. Project Leefkracht omschrijft voor mij het proces wat iemand doorloopt om (weer) vol energie, veerkracht én leefkracht te kunnen leven! Je kunt heel erg vast zitten in bepaalde gewoonten en gedachtenpatronen waardoor je ongezond bezig bent en niet lekker in je vel zit. Je voelt je b.v. teleurgesteld omdat een veranderpoging weer niet lukt, je raakt gefrustreerd en verlies vertrouwen in jezelf omdat het je steeds maar niet lukt te veranderen. En dat is zo zonde want het kan anders! Jou op die weg begeleiden, je eigen oplossingen en keuzes zien maken, je doelen zien behalen en je weer zien stralen geeft mij ontzettend veel voldoening en dat is waar ik het voor doe. Jouw ontwikkeling is een project, vandaar Project Leefkracht!

Mijn opleiding bestaat o.a. uit de Middelbare Detailhandel School, Directiesecretaresse, Hogere Europese Beroepen Opleiding (politiek/bestuurlijke variant), basisopleiding MfN mediator en de opleiding tot Advanced Lifestyle Coach. Een bonte verzameling van studies met als gevolg brede kennis en ervaring op verschillende vlakken. Daar ben ik erg blij mee want de verschillende vaardigheden gebruik ik elke dag. Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin en heb, na eerst een baan als subsidiemedewerker, bijna 20 jaar in het familiebedrijf (detailhandel) gewerkt. Heel fijn het contact met de klanten en mooi om met elkaar iets op te bouwen, ook voor volgende generaties! Daarmee stoppen was geen gemakkelijke keuze maar de nieuwsgierigheid naar nieuwe ervaringen won. Ben zelf gek van wintersport en skiën en zo ben ik op mijn 44e met 0% ervaring gaan werken in de horeca in Oostenrijk om eens langer dan een week in de sneeuw te zijn. Dit was een onvergetelijke ervaring! Wat heb ik daarvan geleerd? Je bent nooit te oud om te leren en te ontdekken. Wanneer je uitspreekt dat je iets graag wilt gaan doen en je zet stappen in die richting dan lukt het je. Maar dan moet je het wel écht willen en een beetje geluk hebben:)

Afwisseling in mijn leven vind ik erg belangrijk want het geeft mij leefkracht. Ik ben mijn eigen project om zo maar te zeggen. Mijn leven varieert dan ook van coaching, het geven van presentaties/workshops, het begeleiding van conflicten, advies op gebied van werkvloer/zaakbeleving tot aan fotografie. Of wat er maar op mijn pad komt. Steeds vanuit een eerlijke, open, directe, betrokken en creatieve benadering wat zorgt voor een frisse blik.

Tot snel!